Bouw marketing: Correct communiceren met video's

Bouwplaatsvideo's in de marketing funnel

Voor een succesvolle bouwplaatsmarketing moeten alle fasen van de marketingtrechter met de juiste inhoud worden bestreken.

In de bewustmakingsfase moeten potentiële klanten bewust worden gemaakt van het bedrijf en zijn aanbod. Er kunnen bijvoorbeeld trailers of advertenties worden gebruikt om de interesse van de klant te wekken.

In de overwegingsfase bekijkt de klant het aanbod nader en vergelijkt het met andere opties. Daarom moet informatie over de voordelen en de kwaliteit van het aanbod worden gecommuniceerd. Dit kan bijvoorbeeld met verklarende films en interviewvideo’s.

In de conversiefase kunnen productclips en webinars de klant tot de uiteindelijke aankoopbeslissing brengen.

Time-lapse & livestreams zijn geschikt in alle marketingfasen en kunnen heel goed worden gecombineerd met andere videotypes.

Marketing für Baustellen mit Videos - Marketingfunnel

Time-lapse video's in bouw marketing

“Een beeld zegt meer dan 1000 woorden” is een bekend gezegde. Wat kan meer zeggen dan 1000 foto’s? Complexe processen die in werkelijkheid vele maanden duren, kunnen met time-lapse video’s in een paar minuten worden getoond. Door de bijzondere eigenschap dat time-lapse video’s de bouw van een gebouw documenteren, kunnen ze in alle fasen van de marketingfunnel worden gebruikt.

Video afspelen over Timelapse-camera-tekent-bouwplaats-op-titel-foto-voor-video

Bouw marketing met live streams

Livestreams die de bouw van een gebouw documenteren, kunnen worden gebruikt op diverse marketingkanalen, waardoor gebruikers overal ter wereld het comfort hebben dat ze als eerste de voortgang zien en niets missen. Zo kunnen je gebruikers zien hoe efficiënt je bent in het bouwproces en je aan je planning houden of geselecteerde mijlpalen volgen.

Waarom video's essentieel zijn voor online marketing in de bouw

IEDEREEN HOUDT VAN VIDEO'S

Zo snel mogelijk informatie krijgen met weinig moeite – dat is wat video’s leveren. Dit is waarschijnlijk een van de redenen waarom videocontent goed is voor een derde van het internetgebruik. Volgens de Media Activity Guide 2022 keken 14- tot 69-jarige Nederlanders in 2022 elke dag gemiddeld 34 minuten naar gratis online video’s.

VIDEO'S VERBETEREN ON-PAGE-SEO

Een rankingfactor bij Google is de gemiddelde tijd die bezoekers op de website doorbrengen. Korte en informatieve video’s kunnen niet alleen veel verkeer genereren, maar deze tijd ook verlengen. Volgens onderzoek besteden internetgebruikers 88% meer tijd op websites met video’s.

VIDEO'S LEGGEN COMPLEXE ZAKEN UIT

Volgens een onderzoek van Forrester is één minuut video even effectief als 1,8 miljoen woorden. Vermoedelijk zal deze trend zich voortzetten. Denk maar aan hoe vaak je verschillende tutorials op YouTube hebt bekeken of hoe succesvol de introductie van Reels en TikToks is geweest.

VIDEO'S EN DE MOBIELE HAUSSE

Smartphones maken het mogelijk om altijd en overal video’s te bekijken. Het wereldwijde mobiele dataverkeer is tussen 2017 en 2022 meer dan verachtvoudigd, waarbij het videoverkeer een groot deel van deze stijging voor zijn rekening nam. Dit is in dezelfde periode van vijf jaar meer dan vertienvoudigd.

Gebruik de beelden van BouwTV+ voor uw marketingdoeleinden

De volgende inhoud wacht op u:

Krijg een overzicht van 9 soorten video’s en hoe ze in de marketing funnel passen. Leer hoe time-lapse en livestreams ideaal gebruikt kunnen worden in uw bouwplaatscommunicatie. Leer alles wat u moet weten om met succes bouwplaatsmarketing met videocontent te starten aan de hand van meer dan 5 best practices van verschillende bedrijven.


    *verplicht

    Next level bouwplaats marketing met tijdsverloop, livestream en meer